Waar een gedeelde droom al niet toe kan leiden! Hier lees je, kort maar krachtig meer informatie over ons, Esther en Femke: Dames met Dromen!

Ontstaan Dames met Dromen

Esther (links) en Femke (rechts)

Femke blogde al even op haar website Juffrouw Femke, toen ze zich aansloot bij het bloggerteam van Onderwijswereld-PO, de website van Esther. Zowel Esther als Femke hadden het idee dat ze samen een keer ‘iets moois’ zouden gaan doen. Los van Onderwijswereld-PO en los van juffrouw Femke. Toen zij elkaar voor het eerst ontmoetten, in de Kerstvakantie van schooljaar 2019-2020, was het alsof ze elkaar al jaren kenden. Energie ging stromen, ideeën werden geboren, plannen werden gesmeed!

Hun grootste gemene delers zijn dat ze allebei heel erg op het welbevinden en de groepsvorming zitten. En op het feit dat leren ook gewoon heel leuk mag zijn!

Nu hebben ze samen het plan opgevat om te gaan publiceren over deze onderwerpen. Om collega’s te gaan inspireren, begeleiden en motiveren. Zowel online als in real life.

Over Esther

Esther

Esther is een bezig bijtje. In 2015 startte ze Middenbouwwereld en Bovenbouwwereld, twee Facebookgroepen waar inmiddels ruim 56.000 leerkrachten lid van zijn. In 2018 volgde Onderwijswereld-PO. Via deze website biedt ze zowel scholing als inspiratie aan. Ze wordt hierin ondertussen geholpen door 26(!) enthousiaste vrijwilligers.

In de klas zijn haar sterke punten groepsvorming, en het betrokken houden van alle kinderen. Ze voelt zich in alle groepen thuis, maar vindt het werken met kleuters toch het allerleukste. Het onverwachte en het zelf mogen maken van onderwijs los van een methode spreken haar daarin erg aan.

Femke

Over Femke

Femke is de eigenaar van Juffrouw Femke en de gelijknamige website. Hierop deelt ze haar ideeën voor in de klas. Het doel daarbij is áltijd het vergroten van de betrokkenheid, motivatie en het leerplezier van de leerlingen.

Femke heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het toepassen van activerende werkvormen, het bouwen aan een positieve groep en ICT in de klas. Naast haar baan als leerkracht is zij ook ICT-coördinator en beeldcoach in opleiding. Ze woont in Nijmegen, en daar werkt ze ook als leerkracht van groep 8.

Als kind al droomde Femke er al van om juf te worden. Ze zette al haar poppen en knuffels op een rij voor het dictee, of om ze allemaal voor te lezen.

Samen verder dromen

Samen delen Femke en Esther de droom om nóg meer met groepsvorming en activerende werkvormen te gaan doen. Hun droom is om veel meer mensen te inspireren om dit in hun onderwijs te gaan inzetten.